Begraafplaats Hervormd Capelle

Profiel begraafplaats

Dit kerkhof is een uitzonderlijke combinatie van een historische begraafplaats en een actieve begraafplaats. Er zijn prachtige historische grafmonumenten te zien waar de welvaart van het dorp 's Grevelduin-Capelle aan is af te lezen.

Dat is natuurlijk ook wel te zien aan de prachtige kerk naast het kerkhof. De nieuwe graven zijn goed bereikbaar en genummerd. Een plaats om tot rust te komen en op een waardige manier de overledenen te herdenken.

Maar ook een plaats waar de geschiedenis tastbaar aanwezig is.

Foto's

Bron: Hervormd Capelle kerkhof

Mogelijkheden

Faciliteiten
  • Aula (of kerk)
Soort graven
  • Particuliere graven
Type graven
  • TYPE GRAVEN
    • zandgraf
    • keldergraf
  • GRAVEN MET GELOOFSOVERTUIGING
    • protestants

Geschiedenis of oorsprong

Het kerkhof bij de Hervormde kerk van Capelle is al heel wat jaren in gebruik. Voor dit kerkgebouw in 1750 is gebouwd stond er al een oudere kerk en zeker is dat er vanaf 1500 is begraven op dit kerkhof. Natuurlijk werden de meer gegoeden vroeger in het kerkgebouw begraven maar ook erbuiten zijn heel veel geliefden begraven. De oudste grafsteen die we op het kerkhof tegenkomen is uit 1895 maar in de kerk ligt nog zelfs een grafsteen uit 1515. Tot 1941 is dit kerkhof de enige begraafplaats van Capelle (wat ondertussen Sprang-Capelle was geworden) geweest. Vanaf dat moment is de nieuwe gemeentelijke begraafplaats aan de Heistraat in gebruik genomen en nam het begraven bij de kerk af. Nadat in 1983 nog een laatste persoon is begraven bleef het stil tot 2013. Toen zijn een aantal oude grafmonumenten verplaatst om ruimte te maken voor nieuwe begravingen. Er is een pad aangelegd en voorzieningen als een groenopslag, een infobord, nieuwe beplanting en een zitbankje. 

Contact

Bezoekadres
Begraafplaats Hervormd Capelle
Hoofdstraat 25
5161 PD Sprang-Capelle
Contact
Hervormde Gemeente van 's Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle
Gerrit Verhagen
T: +31657567549
E: gverhagen@pietas.nl
http://www.hervormdcapelle.nl
Klik hier voor een routebeschrijving