Vragen?

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over één bepaalde begraafplaats, bijvoorbeeld over gehanteerde tarieven of mogelijkheden?
Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende begraafplaats. Kijk bij begraafplaatsen in Nederland voor het adres en contactgegevens. Staat de begraafplaats er niet bij? Dan is deze geen lid van de LOB en hebben wij ook geen gegevens.

Algemene vraag over begraven in Nederland?

Heeft u een algemene vraag over begraven of begraafplaatsen in Nederland?
Kijk of uw vraag bij Vraag en Antwoord is terug te vinden. Staat uw vraag er niet bij, stuur dan uw uw vraag dan naar de LOB.

Klacht of melding?

Heeft u een klacht of melding over een bepaalde begraafplaats? Probeer er eerst uit te komen met de beheerder van deze begraafplaats. Komt u er samen niet uit, neem dan contact op met de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen (Ombudsman uitvaartwezen).

Deze stichting houdt zich bezig met klachten van consumenten. De Ombudsman is onafhankelijk, heeft jarenlange ervaring in de uitvaartbranche en heeft een juridische opleiding. Begraafplaatsen die lid zijn van de LOB, zijn via dit lidmaatschap automatisch aangesloten bij deze stichting en daarmee gebonden aan de uitspraak.

Vraag en antwoord

Hieronder vindt u per rubriek een overzicht van vragen die eerder gesteld zijn aan de LOB. U kunt kijken of u uw vraag én antwoord kunt terugvinden.
Het aantal vragen in deze rubriek is op dit moment nog beperkt. In de komende maanden worden steeds meer vragen (en antwoorden) in deze rubriek gepubliceerd.

Rubrieken

Administratie () Begraven en regelgeving ()
Beheer en exploitatie ()
Bestuur en beleid ()
  • a. Gemeentepolitiek (0)
  • b. Samenwerkingsvormen (0)
  • c. Bijzondere begraafplaatsen (0)
  • d. Islamitisch begraven (0)
Corona ()
Monumenten / grafbedekking ()
Overig ()