Vragen?

Kwaliteit begraafplaatsen

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) heeft binnen haar beleid het optimaliseren van de kwaliteit van begraafplaatsen als speerpunt opgenomen. De zorg voor bezoekers en nabestaanden en voor u als geïnteresseerd bezoeker van deze site, staat daarbij hoog genoteerd. Heeft u wellicht vragen of opmerkingen over begraven in Nederland of over een bepaalde begraafplaats, dan helpen wij u graag.

Vraag over een bepaalde begraafplaats?

Heeft u een vraag over één bepaalde begraafplaats, bijvoorbeeld over gehanteerde tarieven of mogelijkheden? Neem dan rechtstreeks contact op met deze begraafplaats. Kijk bij begraafplaatsen in Nederland voor het adres en contactgegevens. Staat de begraafplaats er niet bij? Dan is deze geen lid van de LOB en hebben wij ook geen gegevens.

Algemene vraag over begraven in Nederland?

Heeft u een algemene vraag over begraven of begraafplaatsen in Nederland? Stuur uw vraag dan naar de LOB.

Klacht of melding?

Heeft u een klacht of melding over een bepaalde begraafplaats? Probeer er eerst uit te komen met de beheerder van deze begraafplaats. Komt u er samen niet uit, neem dan contact op met de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen (Ombudsman uitvaartwezen).

Deze stichting houdt zich bezig met klachten van consumenten. De Ombudsman is onafhankelijk, heeft jarenlange ervaring in de uitvaartbranche en heeft een juridische opleiding. Begraafplaatsen die lid zijn van de LOB, zijn via dit lidmaatschap automatisch aangesloten bij deze stichting en daarmee gebonden aan de uitspraak.

Niet elke begraafplaats in Nederland is lid van de LOB. Kijk daarom of de begraafplaats voorkomt bij Begraafplaatsen in Nederland. Begraafplaatsen die niet op de kaart staan, zijn geen lid van de LOB.