Themadag – Omgaan met emoties & agressie op begraafplaatsen

Datum: woensdag 15 mei 2024
Tijd: 10.30 – 16.00 uur, inloop vanaf 10.00 uur (koffie, thee, lunch & borrel inbegrepen)
Locatie: De Piet Gerritszaal op Begraafpark Heilig Land, Mgr. Suyslaan 8, 6564 BV, Heilig Landstichting. Klik hier voor de routebeschrijving.
Prijs:
LOB-leden € 50,00 per persoon, niet LOB-leden € 75,00 per persoon
Voor wie? Beheerders, teamleiders, beleidsmedewerkers en medewerkers bij het onderhoud of op de administratie (in dienstverband of vrijwillig) van gemeentelijke en bijzondere begraafplaatsen

Algemene informatie

“Je zorgt maar dat je het oplost, want anders …” “Ik ga naar de pers als je niet doet wat ik zeg!”  “Wat een stomme regels, nou ik heb MIJN EIGEN regels.” Zo maar wat uitspraken waar u mee te maken kan krijgen als u op een begraafplaats werkt. Waarschijnlijk kunt u er zelf nog wel een aantal aan toevoegen.

Als geen ander weet u, dat het overlijden van een dierbare een emotionele aangelegenheid is. Ongeacht of u werkzaam bent als beheerder, hovenier of op de administratie – met een dienstverband of als vrijwilliger – werken op een begraafplaats betekent dat u rekening moet houden met oplopende emoties van bezoekers. Dat kan een stevig beroep op u doen en vraagt tegelijkertijd inzicht in gedrag en houding bij uzelf én de ander. Hoe gaat u daar professioneel mee om en wat kunt u het beste doen (en laten) in dat soort situaties?

Op de themadag zelf horen we graag wat uw praktijkervaringen ten aanzien van emoties en agressie op de begraafplaats zijn, zodat we daar gedurende de dag op kunnen inspelen. Heeft u een aantal voorbeelden uit de praktijk paraat?

Ook krijgt u tijdens deze dag handvaten aangereikt hoe er in de praktijk kan worden omgegaan met de verschillende soorten gedrag die u op uw begraafplaats kan tegenkomen waarbij we aandacht zullen besteden aan:

• waar loopt u op het gebied van emoties en agressie tegenaan tijdens uw werk
• verbale en non-verbale communicatie
• wat is het verschil tussen emoties en agressie
• hoe kunt u het herkennen
• waar ligt de grens
• hoe gaat u om met emotie en agressie in het kader van de-escalatie
• regiescènes met de trainingsacteur

Heeft u wel eens te maken met emoties, klachten of bezwaren waarbij de klager niet kan ophouden en steeds bozer en emotioneler wordt? Weet u niet zo goed hoe hier mee om te gaan of wilt u weten wat u dan juist wel en niet moet doen? Meld u zich dan aan. Deze themadag is geschikt voor iedereen die te maken heeft of kan krijgen met hoogoplopende emoties en agressie op de begraafplaats.

Programma & Trainer

De themadag wordt georganiseerd op begraafpark Heilig Land in Heilig Landstichting (bij Nijmegen). Het programma bestaat uit een ochtend- en een middaggedeelte en de leiding van de dag is in handen van trainer en coach Jeroen Woesthuis van bureau Act in Move.

Programma
10.00     Inloop, ontvangst en elkaar ontmoeten – met koffie & thee
10.30     Opening Anja Vink, voorzitter LOB
10.40     Inleiding door Jeroen Woesthuis
10.45      Theorie & Praktijk
12.00      Lunch
13.00     ‘Aan de slag’
15.30     Afsluiting met hapje & drankje

Jeroen Woesthuis is mede eigenaar van Act in Move Training en Coaching. Act in Move communicatietrainingen verzorgt professionele maatwerktrainingen waardoor de medewerkers succesvoller met elkaar en hun klanten communiceren. Onze expertise in het omgaan met lastig gedrag en agressie stoelt op 17 jaren werkervaring in de psychiatrie en TBS.

Jeroen koppelt de theorie aan de praktijk van de medewerker voor een zo groot mogelijke herkenbaarheid. Bovendien is het geleerde praktisch en direct toepasbaar. ’Ik gebruik veel eigen voorbeelden want iedereen krijgt ermee te maken’. Naast de serieuze kant, omdat het onderwerp soms emotioneel raakt, is er ook ruimte voor de nodige humor!

Aanmelden & Betaling

U kunt zich aanmelden voor deze themadag door onderstaande gegevens in te vullen. Eventuele dieetwensen kunt u bij de opmerkingen aangeven.
Meld u tijdig aan, er is plaats voor maximaal vijftig deelnemers. 

  Hierbij meld ik de volgende deelnemer(s) aan voor de
  studiedag Biodiversiteit op Begraafplaatsen:

  DEELNEMER 1:

  DEELNEMER 2:

  DEELNEMER 3:


  FACTUURADRES - VERPLICHT IN TE VULLEN

  Door op 'Verzenden' te klikken meldt u bovenstaande deelnemer(s) aan en gaat u automatisch akkoord met de annuleringsvoorwaarden

  Bevestiging en factuur
  Na ontvangst van het aanmeldingsformulier ontvangt u per e-mail een bevestiging van uw deelname. Heeft u binnen een paar dagen geen bevestigingsmail ontvangen? Neem dan z.s.m. contact met ons op. De factuur ontvangt u separaat per e-mail.

  Annuleren
  Tot twee weken vóór de themadag (dus tot 1 mei 2024) kunt u uw deelname schriftelijk annuleren. De eventueel betaalde kosten worden gerestitueerd. Bij annulering op of ná 1 mei 2024 wordt u het volledige bedrag in rekening gebracht. Heeft u al betaald, dan wordt dit bedrag niet gerestitueerd.