De Begraafplaats

Juni 2011

LOB Bedrijvendag

© Pauline Prior

Met 40 standhouders, 500 bezoekers, een goed bezochte Algemene ledenvergadering, interessante lezingen en de presentatie van de Handleiding Begraven en Begraafplaatsen kijkt de LOB terug op een geslaagde dag. Wij doen dit met een fotoreportage.

Handboek Begraven en Begraafplaatsen

© Anja Krabben

Tijdens de LOB bedrijvendag op 14 april 2011 werd het eerste exemplaar van het Handboek Begraven en Begraafplaatsen uitgereikt aan auteur en tevens LOB-consulent Jo Beltman. Het was een mooi moment, waarmee een lange tijd van voorbereiding en arbeid werd afgesloten. Wij vroegen de auteur: waarom dit handboek, waarom nu, en waarom op papier?   

Bekijk het volledige artikel

Grazende schapen

© Pauline Prior

Op verschillende plekken in Nederland worden in het openbaar groen tegenwoordig schapen ingezet om het gras kort te houden. Zou deze ecologische manier van ‘maaien’ ook kunnen werken voor begraafplaatsen?

Bijzondere lichtobjecten

© Anna Kroon

Sinds tien jaar maakt De Begraafplaats-redacteur en fotograaf Pauline Prior onder de naam Prior International bijzondere lichtobjecten. De uitstraling en variatie aan thematische invullingen maakt deze lampen geschikt voor aula’s en andere publieke ruimtes op begraafplaatsen en in uitvaartcentra.

Een echte Mien Ruys

© Pauline Prior

Het heeft tientallen jaren geduurd, maar nu staat hij er dan: de berceau van Mien Ruys, op de begraafplaats van Nagele.

Rubriek: Begraven. Just do it.

© Pauline Prior

Hoe kan het begraven gepromoot worden, nu er meer belangstelling is voor cremeren? Wij vragen het dit jaar aan zes personen die kennis van zaken hebben of vanuit een geheel andere, frisse invalshoek naar de materie kijken. Deze keer coach Gert Brinkhorst, eigenaar van Rondom Rouw en winnaar (in 2010) van de internationale persprijs van de International Funeral Awards.

Verder

Trafalgar Cemetery op Gibraltar. De column van Roy de Beunje Het begraafplaatsgevoel van… Karina Wolkers. Door Anna Kroon Beroemd & Begraven: Wally Tax op De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Door Roy de Beunje LOB-Bedrijvendag: wat is uw mening? De column van Wim van Midwoud De juridische vraagbaak van mr. W.G.H.M. van der Putten. En veel nieuws, zowel van de LOB zelfs als van diverse begraafplaatsen in het land.   De Begraafplaats verschijnt zes keer per jaar. Het vierde nummer van 2011 komt uit in augustus 2011, week 31.