WEBINAR Diefstal & Vandalisme op de Begraafplaats

Datum: donderdag 2 februari 2023
Tijd: 10.00 – 11.30 uur, inloggen vanaf 09.45 uur
Locatie: online via host IPC Groene Ruimte
Prijs:
LOB-leden € 37,50 per persoon, niet LOB-leden €50,00 per persoon
Voor wie? Voor beheerders, teamleiders, houders en bestuurders van gemeentelijke en bijzondere begraafplaatsen.

Webinar terugkijken?

Het webinar is hieronder terug te kijken of klik op ‘Bekijken op YouTube’ voor een grotere weergave.

ALGEMENE Informatie

Het komt op begraafplaatsen vaker voor dan wenselijk is : het vernielen of bekladden van grafmonumenten, het verplaatsen, meenemen/stelen van bepaalde (losse) onderdelen van bepaalde edelmetalen, zoals koperen of bronzen onderdelen, bloemstukken, vazen en andere ornamenten van het graf van dierbaren.

Het is voor alle betrokkenen (nabestaanden, maar ook de werkers op begraafplaatsen) een emotioneel moment met flinke impact wanneer deze daden op uw begraafplaats worden geconstateerd. Het veroorzaakt pijn en verdriet en raakt niet alleen het hart, maar dikwijls ook de portemonnee. Immers, het laten herstellen van een grafmonument of de aanschaf van nieuwe ornamenten kan aardig in de papieren lopen en dit komt – wanneer er geen dader wordt ‘gepakt’ – voor rekening van de rechthebbende.

Daarom organiseert de LOB op donderdag 2 februari over dit onderwerp een webinar. Vier sprekers – elk vanuit hun eigen expertise leveren een specifieke bijdrage aan dit onderwerp. Zij zullen hun ervaring, inzichten en kennis met u delen.

De ‘gouden’ tip om diefstal en vandalisme te voorkomen heeft de LOB niet.  Wel bieden we u de gelegenheid om naar sprekers te luisteren en hen uw vragen te stellen, om zo kennis te nemen van hun ervaringen en adviezen. Dit betreft zowel de ‘do’s and don’ts’ met betrekking tot cameratoezicht, de noodzaak en het belang van aangifte doen en door wie, betrokkenheid van de omwonenden, communicatie met de rechthebbenden (niet alleen na constatering, maar ook vooraf in waarschuwende zin), en ook met de altijd ‘belangstellende’ pers, enz. Tevens komt de aansprakelijkheid en wat wel en niet te verzekeren aan bod.

Kortom, een webinar dat u eigenlijk niet mag missen.

PROGRAMMA webinar

09.45 uur
Inloggen is mogelijk met behulp van de ontvangen link
—–
10.00 uur
Opening en inleiding door Esther Kooistra, LOB consulent
—–
10.10 uur
Presentatie door Franc Korsten, beheerder van begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen, die (helaas) uit ervaring spreekt en deelt.
—–
10.45 uur
Presentatie door twee personen die werkzaam zijn bij de Nationale Politie en zich richten op voorkomen, aangifte doen (en door wie) en betrekken omgeving.
—–—–
11.10 uur
Presentatie door een financieel adviseur die u informeert en inzicht geeft over alles wat u moet en wilt weten m.b.t. verzekeringen inzake vandalisme en/of diefstal op uw begraafplaats. Deze adviseur is aangesloten bij ADFIZ – de branchevereniging van onafhankelijk financiële adviseurs in NL.
—–
11.30 uur
Afsluiting
—–

Tijdens het webinar kunnen via de chat vragen worden gesteld. Na iedere presentatie zullen deze vragen worden beantwoord door de desbetreffende spreker. 

AANMELDEN voor dit webinar?

U kunt zich aanmelden voor dit webinar door onderstaande gegevens in te vullen.

  Hierbij meld ik de volgende deelnemer(s) aan voor het
  webinar Diefstal & Vandalisme op de begraafplaats:

  DEELNEMER 1:

  DEELNEMER 2:

  DEELNEMER 3:

  DEELNEMER 4:


  FACTUURADRES - VERPLICHT IN TE VULLEN

  Door op 'Verzenden' te klikken meldt u bovenstaande deelnemer(s) aan en gaat u automatisch akkoord met de annuleringsvoorwaarden

  Bevestiging en factuur
  Na ontvangst van het aanmeldingsformulier ontvangt u per e-mail een bevestiging van uw deelname. Heeft u binnen een paar dagen geen bevestigingsmail ontvangen? Neem dan z.s.m. contact met ons op. De inlogcode voor het webinar ontvangt u een paar dagen voor aanvang. De factuur ontvangt u separaat per e-mail.

  Annuleren
  Tot twee weken vóór het webinar (dus tot 19 januari 2023) kunt u uw deelname schriftelijk annuleren. De eventueel betaalde kosten worden gerestitueerd. Bij annulering op en ná 19 januari 2023 wordt u het volledige bedrag in rekening gebracht. Heeft u al betaald, dan wordt dit bedrag niet gerestitueerd.