De begraafplaats van de toekomst

Lees het rapport De begraafplaats van de toekomst

Omslag-voorzijde_website_800

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) gaf Mariska Overman en Rob Bruntink van MORBidee, een in funeraire zaken gespecialiseerd bureau, de opdracht antwoord te vinden op de vraag: Hoe ziet de begraafplaats van de toekomst er uit? De onderzoekers deden uitgebreid literatuuronderzoek en interviewden tientallen mensen uit het begrafeniswezen en de uitvaartbranche.

“Een begraafplaats is niet van de begraafplaatsbeheerder, maar van de gebruiker: de consument, de nabestaande, de bezoeker. Die gebruiker verandert door de jaren heen. Een begraafplaats zal niet overleven als die niet meegaat in die verandering, of beter nog: erop vooruitloopt. Zo beschouwd is het rapport de onmisbare routekaart naar de begraafplaats van de toekomst.”
Rob Bruntink, MORBidee

 “Na het lezen van het rapport weet je dat het bij een begraafplaats niet alleen om begraven draait. Deze plekken hebben meer functies. Naast het prachtige groen, de bijzondere historie en het rouwen van de familie is het een plek van liefde, herdenken en samenzijn. Hoe je dat aanpakt lees je in het rapport.”
Anja Vink, waarnemend voorzitter van de LOB:

Lees en/of download het rapport
→ De begraafplaats van de toekomst. Van hoofd naar hart (PDF, 48 pagina’s)

Of lees en/of download de samenvatting
→ Samenvatting De Begraafplaats van de toekomst. Van hoofd naar hart (PDF, 2 pagina’s)

Gedrukt exemplaar
U kunt ook een gedrukt exemplaar van het rapport De begraafplaats van de toekomst bestellen. Voor meer informatie ga naar: bestellen.

Reacties op het rapport

De Begraafplaats, meer dan een dodenakker

Reacties

De LOB is benieuwd naar uw reactie op het rapport. Stuur uw opmerkingen, vragen naar lob@begraafplaats.nl