Verder

Verder

Algen en mossen
Mos en algen, voor de een bron van vreugde en teken van een begraafplaats met een schone lucht, voor de ander een ongemak met de steeds terugkerende taak deze te bestrijden. Iets over de bijzonderheden van (vooral) mos. En tips voor de verwijdering ervan, voor wie er toch van af wil.
Door Pauline Prior

Rubriek: Begraven. Just do it.
Hoe kan het begraven gepromoot worden, nu er meer belangstelling is voor cremeren? Wij vragen het dit jaar aan zes personen die kennis van zaken hebben of vanuit een geheel andere, frisse invalshoek naar de materie kijken. Deze keer coach en cursusaanbieder Wim van Oort.
Door Pauline Prior

Rubriek: De Dames… op hun dooie akkertje in Venhuizen
Het hele jaar door werken De Dames erg hard. Maar een paar keer per jaar even niet. Dan gaan ze undercover en brengen ze een nieuwsgierig maar kritisch verrassingsbezoek aan een begraafplaats ergens in Nederland. Vandaag zijn ze in Noord-Holland, op de algemene én de RK begraafplaats van het Westfriese Venhuizen.

Breslau – Wroclaw. De column van Roy de Beunje
Het begraafplaatsgevoel van… Joep van Zijl, de nieuwe hoofdredacteur van vakblad Uitvaart. Door Anna Kroon.
Beroemd & Begraven: Theodorus Gerrit Jan van der Veen en Willem Johan Cornelis Arondeus op de Eerebegraafplaats Bloemendaal. Door Roy de Beunje.
NN-ers en het Cold Case Team. De column van Wim van Midwoud.
De juridische vraagbaak van mr. W.G.H.M. van der Putten.
En veel nieuws, zowel van de LOB zelfs als van diverse begraafplaatsen in het land.

De Begraafplaats verschijnt zes keer per jaar. Het derde nummer van 2011 komt uit in juni 2011, week 23.