Verder…

  “Ik ben gewoon de burgemeester en ga over de Wet op de lijkbezorging”In de gemeente Venray kun je na de dood prima terecht. Op de algemene begraafplaats natuurlijk, of een van de particuliere begraafplaatsen in de kerkdorpen. Verder is er sinds 2011 een crematorium en opende burgemeester Hans Gilissen een jaar later een natuurbegraafplaats. Met de laatste waren niet alle inwoners blij. De exploitant moest flink knippen in zijn plannen. “Zo gaat dat, ja,” relativeert de burgemeester. De Dames
Het hele jaar door werken De Dames erg hard. Maar een paar keer per jaar even niet. Dan gaan ze undercover en brengen ze een nieuwsgierig maar kritisch verrassingsbezoek aan een begraafplaats ergens in Nederland. Vandaag zijn ze op begraafplaats Kranenburg te Zwolle.  Beroemd, begraven… en geruimd: Jan Sluijters. Door Roy de Beunje. Vragen en antwoorden in de Juridische vraagbaak van W.G.H.M. van der Putten. Veel nieuws, zowel van de LOB zelfs als van diverse begraafplaatsen in het land.     De Begraafplaats verschijnt zes keer per jaar. Het eerste nummer van 2015 komt uit in februari 2015, week 6.

Verder...

© Harry Perrée

 

  • “Ik ben gewoon de burgemeester en ga over de Wet op de lijkbezorging”
    In de gemeente Venray kun je na de dood prima terecht. Op de algemene begraafplaats natuurlijk, of een van de particuliere begraafplaatsen in de kerkdorpen. Verder is er sinds 2011 een crematorium en opende burgemeester Hans Gilissen een jaar later een natuurbegraafplaats. Met de laatste waren niet alle inwoners blij. De exploitant moest flink knippen in zijn plannen. “Zo gaat dat, ja,” relativeert de burgemeester.
  • De Dames
Het hele jaar door werken De Dames erg hard. Maar een paar keer per jaar even niet. Dan gaan ze undercover en brengen ze een nieuwsgierig maar kritisch verrassingsbezoek aan een begraafplaats ergens in Nederland. Vandaag zijn ze op begraafplaats Kranenburg te Zwolle. 
  • Beroemd, begraven… en geruimd: Jan Sluijters. Door Roy de Beunje.
  • Vragen en antwoorden in de Juridische vraagbaak van W.G.H.M. van der Putten.
  • Veel nieuws, zowel van de LOB zelfs als van diverse begraafplaatsen in het land.

 

 

De Begraafplaats verschijnt zes keer per jaar. Het eerste nummer van 2015 komt uit in februari 2015, week 6.