hoe gaan jullie om met “creatieve uitvaartleiders?”

hoe gaan jullie om met "creatieve uitvaartleiders?"

Hallo collega’s,

Op onze gemeentelijke  begraafplaats in Sliedrecht krijgen we regelmatig het verzoek van een plaatselijke uitvaartonderneming om op de volgende manier een uitvaart te doen:

De uitvaartleider komt met maximaal 30 personen de gang naar het graf maken. De kist laten we dalen en de groep nabestaanden brengt een laatste groet. De uitvaartleider begeleidt deze groep na afloop naar de uitgang en onze buitendienstmedewerkers verlaten de graflocatie. Hierna (is de creatieve vraag) wil de uitvaartleider met een volgende groep nabestaanden “even langs het graf lopen” om ook deze groep de gelegenheid te bieden een laatste groet aan de overledene te brengen. In de praktijk staan er dus niet meer dan 30 personen tegelijk op de graflocatie, maar splitst de uitvaartleider ze op het voorterrein op. Ze wachten in twee groepen in auto’s gescheiden van elkaar. Onze buitendienst is alleen bij de eerste groep aanwezig. Zij dichten het graf pas als de tweede groep van het terrein is. Hoe gaan jullie met deze creatieve oplossing om? Wij vinden het een grijs gebied en onze meningen zijn hierover verdeeld. Voor alle duidelijkheid, wij doen hier liever niet aan mee, maar vragen ons af of dit is toegestaan en of we hier gevolg aan moeten/mogen geven.

Reacties (1)

  1. 05 jun. 2020 - 11:30 door Anja Krabben

    Dat is een duidelijke vraag. Wie reageert? En wie wil er meer vertellen over de samenwerking tussen uitvaartondernemers en begraafplaatsen in coronatijd? Is die samenwerking beter geworden of soms juist slechter? Voorbeelden?
    We willen er een artikel aan wijden in het augustusnummer van De Begraafplaats. Reageer hier, of mail de redactie: redactie@begraafplaats.nl. Bedankt.

Reactie plaatsen

Let op: Lees de spelregels voor het deelname aan het LOB-forum. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *