Kwijtschelding grafrechten (partner/familie) KNIL-militair

Kwijtschelding grafrechten (partner/familie) KNIL-militair

Hallo,

Van een inwoner krijgen we het verzoek het graf van zijn moeder, echtgenote van een KNIL-militair, een bijzondere status toe te kennen en de grafrechten op het graf kwijt te schelden op grond van erkenning van de slechte behandeling van families van deze militairen halverwege de vorige eeuw. E.e.a. naar aanleiding van Kamervraag 2021Z23982 d.d. 20-12-2021.

In Nederland hebben diverse gemeenten aan dergelijke oproepen gehoor gegeven en dus kwijtschelding “toegestaan”. Dit betreft gemeenten met een (relatief) grote gemeenschap met families van KNIL-militairen. Onze gemeente heeft een (relatief) heel kleine groep met families van KNIL-militairen.

Heeft u wel eens (gerelateerde) vragen van gemeentes gehad hierover en zo ja, wat adviseerde u toen? Zo nee, wat zou u ons adviseren en zijn er bepaalde (juridische) zaken waarmee we rekening moeten houden?

We vinden het lastig hierin een standpunt in te nemen omdat we het moeilijk vinden waar we de grens moeten leggen.

Met vriendelijke groet.

Reactie plaatsen

Let op: Lees de spelregels voor het deelname aan het LOB-forum. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U dient ingelogd te zijn om een reactie te plaatsen.