plaagdieren op begraafplaats

plaagdieren op begraafplaats

Goedendag,

Als onderhoudsman van de begraafplaats in Noordlaren(Gn), kom ik sinds enige tijd graafactiviteiten van een Das tegen. Dat het een Das is, is bevestigd door opnames met een wildcamera. Het lijkt dat de Das pal naast de begraafplaats een burcht heeft gegraven, maar het ook gemunt heeft op een paar graven(telkens dezelfde).

Nu weet ik dat de Das beschermd is en niet bejaagd of verjaagd mag worden, het een mooi dier is en die bescherming ook verdiend, maar zijn activiteiten op de begraafplaats zijn ongewenst en een bedreiging voor de graven.

Heeft er iemand enige ervaring met dit soort schade en wat is hier tegen te doen?

Alvast dank voor reacties en vriendelijk groetend,

Felix Stephanus                                                                                                                  Koster/Tuinman                                                                                                                Protestantse gemeente Noordlaren-Glimmen

Reacties (1)

  1. 28 dec. 2022 - 17:41 door Ton van der Leun

    Beste Felix,
    Inderdaad: de das is beschermd. En heeft een functie die ook aantrekkelijk kan zijn voor een begraafplaats: hij eet planten en andere dieren. Ik snap het dat een dassenburcht of gangen lastig kunnen zijn op een begraafplaats. Een bedreiging van de graven ? Ik zou zeggen: leg eens uit. Wat ik in mijn werkzame leven een keer heb gedaan toen een das op een ongewenste plek zat: stichting Das & Boom uitnodigen om te bespreken hoe e.e.a. toch combineerbaar is.

Reactie plaatsen

Let op: Lees de spelregels voor het deelname aan het LOB-forum. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *