Situatie op begraafplaatsen in Brabant

Situatie op begraafplaatsen in Brabant

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van collega’s op begraafplaatsen in Brabant en andere gebieden met een grote Corona uitbraak. Wat kan ik vanuit onze begraafplaats Рwaar nog maar drie mensen aan Corona zijn begraven Рleren van deze begraafplaatsen ter voorbereiding op een eventuele hausse?

Reacties (2)

 1. 14 apr. 2020 - 09:12 door Adri Vogels

  Bericht uit Laarbeek, 5 begraafplaatsen. Is veel drukker als normaal.
  Laarbeek grenst aan een van de ernstig getroffen gebieden in Nederland.
  We doen er alles aan om het voor de nabestaanden, ondanks de kleine hoeveelheid mensen die aanwezig mogen zijn, goed te doen.
  Waardering is enorm hoe verdrietig ook allemaal.
  Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM
 2. 08 apr. 2020 - 15:02 door Roel Stapper

  Beste branchegenoten,
  Een bericht uit Breda, een van de plaatsen waar het virus hard heeft toegeslagen. Onze stichting beheert het crematorium in Breda en 11 begraafplaatsen in en om Breda. We hebben dan ook een goed beeld van de gevolgen van het virus. We hebben meer crematies dan verwacht en ook meer begrafenissen dan verwacht. De diensten zelf zijn vanwege de omvang van het gezelschap vaak sober maar mooi intiem. Onze ervaring is dat nabestaanden en genodigden zich houden aan de richtlijnen en begrip hebben voor de beperking in onze dienstverlening. Ook rondom het graf houdt men over het algemeen voldoende afstand. Dat leidt nogal eens tot aangrijpende taferelen van mensen die letterlijk alleenstaand het verdriet aangaan. Ook zwaar om dan afstand te moeten houden. Toch kunnen we mooi en goed werk doen en vooral verbaal en non-verbaal ons begrip en medeleven tonen.
  Ondanks de drukte kunnen wij alles binnen de huidige termijnen en richtlijnen verzorgen.
  Daartoe zorgen wij er vooral voor dat ons personeel veilig en goed kan werken.

  En hoe is het bij jullie?

Reactie plaatsen

Let op: Lees de spelregels voor het deelname aan het LOB-forum. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *